Merinovillavaatteet talvijuoksuun Addnature -verkkokaupasta

*Kaupallinen yhteistyö Addnature -verkkokaupan kanssa. Sisältää arvonnan!

Olen aina vähän jopa ihmetellyt, miksi jotkut lopettavat juoksulenkkeilyn kelien kylmetessä ja iltojen pimetessä. Minä rakastan talvijuoksua! Kun hengitys näkyy höyrynä ilmassa, lumi narskuu tossujen alla ja pakkanen kipristää nenää, tunnen eläväni. Eivät Etelä-Suomen viime vuosina vähän liiankin tutuiksi tulleet pimeät ja sateiset talvikelitkään saa minua lannistumaan. Mitä karumpi lenkkikeli, sitä paremmalta jälkikäteen tuntuu – kunhan juoksuvarustus on oikea.

Sopivat varusteet vaikuttavat talvijuoksun mukavuuteen merkittävästi. Minulla on liukkaille talvikeleille nastalenkkarit, mutta pääosan lenkeistäni juoksen ympäri vuoden ihan tavallisilla lenkkareilla. Vaatetus on tärkeä suhteuttaa säätilaan, koska juoksunautinto vähenee, jos lenkillä tulee kylmä. Toisaalta liian lämpivät vaatteet alkavat ahdistaa, kun kehon lämpötila nousee. Hyvä aluskerrasto on talvijuoksijan paras ystävä. Nollakelillä ja pikkupakkasella riittää yksi kerros takin ja juoksuhousujen alle. Kun pakkanen kiristyy, voi kerroksia lisätä tarpeen mukaan. Pään, kaulan, sormien, varpaiden ja akillesjänteiden suojaaminen kylmältä on tärkeintä, muuten juostessa pysyy kyllä yleensä lämpimänä.

Olen itse tykästynyt aluskerrastomateriaalina merinovillaan. Merinolampaiden villasta tehdyt vaatteet lämmittävät ja hengittävät samaan aikaan. Merinovilla tuntuu ihoa vasten pehmeältä, eikä se kutita. Merinovilla lämmittää märkänäkin, joten se sopii mainiosti ulkoiluun vaihtelevissa olosuhteissa. Materiaali on antibakteerista, joten vaatteita ei tarvitse pestä usein. Hikilenkinkin jälkeen merinovillavaatteet voi vain tuulettaa parvekkeella. Voit lukea lisää merinovillasta urheiluvaatemateriaalina Addnature -verkkokaupan merinovilla-oppaasta.

Sain Addnature -verkkokaupasta testiin Odlo -merkkisen poolokauluksisen merinovillapaidan, sekä niin ikään merinovillaa sisältävät UYN Winter pro run -sukat. Syksy on ollut Etelä-Suomessa vielä toistaiseksi hyvin lämmin. Pakkasaamut voi laskea yhden käden sormilla. Näin ollen en ole päässyt testaamaan vaatteita juoksussa oikeasti kylmillä keleillä. Paita on ollut plussakeleillä liian lämmin juoksutakin alle, mutta retkeilyssä ja ulkoilussa olen pitänyt paitaa koko syksyn ajan melkein päivittäin. Se on ihanan pehmoinen ja lämmin, merinovilla hellii ihoa. Paita myös näyttää niin hyvältä, että olen pukenut sen ylleni välillä farkkujenkin kanssa. En ole pessyt paitaa vielä kertaakaan, vaan vienyt sen aina parvekkeelle tuulettumaan käyttökertojen välissä. Jos ja toivottavasti kun kunnon pakkaset ehtivät tänä talvena Etelä-Suomeen, olen varma, että puen lenkille alimmaksi kerrokseksi juuri tämän ihanan Odlon merinovillapaidan.

Siinä, missä Odlon merinovillapaita on ollut vielä liian lämmin plussan puolella pysytteleville juoksukeleille, UYN Winter pro run -sukat ovat kuuluneet vakiovarustukseeni juoksulenkeillä aina kun mittari on laskenut alle viiden lämpöasteen. Sukat ovat merinovillan ja keinokuidun sekoitusta. Minulla on huono ääreisverenkierto, joten sormien ja varpaiden pitäminen lämpimänä on erityisen tärkeää. Winter pro run -sukat ovat lämpimät, mutta ne eivät hiosta. Napakka, puoleen sääreen ulottuva varsi suojaa akillesjänteitä kylmyydeltä. Vaikka sukat ovat tavallisia sukkia paksummat, niiden istuvuus on ensiluokkainen. Ne myös tuntuvat laadukkailta ja kestäviltä. Uskon, että nämä sukat tallaavat juoksupolkuja kanssani monta talvea.

Addnature -verkkokaupalla on kokonaan oma osastonsa merinovillavaatteille. Verkkokaupasta löytyy laaja valikoima eri merkkien merinovillavaatteita. Aion itse hankkia verkkokaupasta vielä toisen hieman kevyemmän merinovillapaidan plussakeleillä käytettäväksi. Haaveilen myös merinovillaisista kerrastohousuista, koska edelliset laitoin vuosi sitten vahingossa kuivausrumpuun – kohtalokkain seurauksin.

Kerro, mitä itse tilaisit Addnature -verkkokaupasta talven vaihteleviin ulkoilusäihin, niin osallistut 50€:n arvoisen lahjakortin arvontaan.

Tekijä: lilligronroos

Juokseva perheenäiti, liikunnan ja terveystiedon opettaja ja pilatesohjaaja.

Yksi ajatus artikkelista “Merinovillavaatteet talvijuoksuun Addnature -verkkokaupasta”

Jätä kommentti