Islabikes vie lapsen pyöräilyn uudelle tasolle

Kolmevuotias kuopukseni oppi ajamaan polkupyörällä alkukeväästä. Oli aika pian selvää, että pyörä, jonka olin hankkinut hänelle käytettynä Facebook -kirppikseltä, oli raskas polkea ja ajoasennoltaan epäergonominen. Kun kuopus pääsi kokeilemaan ystäväperheen hankkimaa Islabikes -pyörää, liikunnanopettajaäiti ei voinut muuta kuin pistää uuden pyörän tilaukseen.

Islabikes on brittiläinen yritys, jonka perustaja on cyclo-cross -pyöräilijä Isla Rowntree. Vuonna 2006 Rowntreen sisko pyysi häneltä suosituksia lastenpyöristä. Mikään tarjolla olleista pyöristä ei läpäissyt Rowntreen seulaa. Hän haistoi markkinat laadukkaille, lasten tarpeisiin suunnitelluille pyörille ja ryhtyi toimeen.

Islabikes -pyörien johtavana ajatuksena on tarjota lapsille mahdollisimman kevyitä ja laadukkaista osista rakennettuja pyöriä, joiden suunnittelussa on otettu huomioon lasten tarpeet eri ikävaiheissa. Islabikesin nettisivuilla on helposti hahmotettava kokotaulukko, jonka avulla oikeankokoisen pyörän valitseminen lapselle on helppoa.

Valitsin kokotaulukon perusteella kuopukselle 16-tuumaisen Islabikes Cnoc -pyörän. Värin hän sai valita itse neljästä ei vaihtoehdosta. Islabikes ei toimita pyöriä jälleenmyyjille, vaan kaikki myynti tapahtuu suoraan länsienglantilaisessa Ludlown maalaiskaupungissa sijaitsevan Islabikesin toimiston kautta. Pyörän tilaaminen netin kautta oli vaivatonta. Tilaamamme Islabikes cnoc -pyörä maksoi noin 340 euroa ja se toimitettiin kotiin reilussa viikossa valmiiksi koottuna. Vain polkimet piti asentaa ja ohjaustanko suoristaa.

Olen ollut hyvin vaikuttunut. Pyörä rullaa niin kevyesti, että kolmevuotias jaksaa helposti polkea monta kilometriä. Pyörän rungon malli on suunniteltu siten, että jalat yltävät maahan, vaikka renkaiden tuumakoko on suhteellisen iso. Jalkajarrua pyörässä ei ole, mutta kuopukseni oppi nopeasti jarruttaman käsijarruilla.

IMG_0716
Anna otsikkoIslabikes -pyörä on todella kevyt, joten pienenkin lapsen on helppo käsitellä sitä.

Kevyellä ja hyvin rullaavalla pyörällä on kääntöpuolensa, sillä pienikin lapsi saa vauhdin aika kovaksi. Kolmevuotiaamme meno olikin alussa hieman holtitonta. Parin kaatumisen ja ahkeran harjoittelun jälkeen vauhdin hahmotus ja omien rajojen ymmärtäminen ovat kehittyneet huomattavasti. 

Liikumme paljon jalkaisin ja pyörällä paikasta toiseen. Kuopus on potkupyöräillyt puolitoistavuotiaasta asti, joten hän on jo suhteellisen kokenut liikenteessä liikkuja. Hän on myös harkitseva ja tottelevainen tapaus. Olenkin lähtenyt rohkeasti lasten kanssa pois omasta pihasta harjoittelemaan pyörälläajoa. Riehakkaamman lapsen kanssa liikenteessä voisi tulla haasteita, koska pyörä rullaa niin hyvin, että aikuinen ei välttämättä pysy juosten lapsen perässä.

IMG_0683
Kevyellä rullaavuudella on kääntöpuolensa, sillä pyörällä pääsee niin kovaa, ettei aikuinen välttämättä pysy juosten lapsen perässä. 😀 Kolmevuotiaani on onneksi luonteeltaan harkitseva ja tottelevainen, joten olen uskaltautunut lasten kanssa liikenteeseen pyörillä. Tekemällä oppii.

Olen pyrkinyt löytämään keinoja liikkua lasten kanssa siitä asti, kun tulin äidiksi vajaa seitsemän vuotta sitten. Juoksurattaat ovat olleet tärkeä apuväline oman fyysisen aktiivisuuden ylläpitoon, mutta rattaissa lapsi on passiivisena osapuolena. Tämä kesä tulee olemaan ensimmäinen, kun voin lenkkeillä lasten kanssa niin, että myös lapset saavat samalla liikuntaa. Mieletöntä! ❤ Ilman kevyesti liikkuvaa polkupyörää kolmevuotias tuskin pysyisi mukana lenkkipoluilla vielä tänä kesänä.

Kalliiksihan tämän pyörän hankinta tuli, sillä päädyimme tilaamaan Islabikes -pyörän myös syksyllä kouluun menevälle esikoisellemme. Toivottavasti tämä satsaus saa aikaan sen, että lapsista tulee pyöräilyn rakastajia.

Tämä blogiteksti ei ole maksettu mainos ja maksoimme pyöristä täyden hinnan. 🙂

Linkki Islabikesin nettisivuille

-Lilli (Tule seuraamaan minua Instagramiin: lilligronroos)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s